Tim

Vuk Jovićević

Vuk Jovićević

koordinator i predavač

Vuk je apsolvent Fizičkog fakulteta iz Beograda i aktivni član Društva fizičara Srbije.  Popularizacijom nauke bavi se od 2010. godine, dok se ljubav za prezentovanjem iste rodila još u srednjoj školi gde je kao predstavnik škole na Mašinskom fakultetu u Beogradu prezentovao svoj rad na temu sila kod cilindričnih zupčanika.

Kao naučni komunikator aktivno je počeo da se bavi naukom od  2012. godine, i to pod okriljem Drustva fizičara Srbije i Fizičkog fakulteta iz Beograda. Učesnik je skoro svih dešavanja za promociju nauke u Srbiji do danas i jedan od organizatora projekta FIZIKA UŽIVO koji mu je omogućio da prezentuje svoj fakultet i ljubav prema nauci kroz različite radionice u Srbiji i okolnim zemljama. Usled ovakvog udela u prezentovanju fizike, rada na Festivalima nauke i učestvovanjem u radionicama pod okriljem CPN-a, 2014. godine nagradjen je Svetosavskom diplomom od strane Fizičkog fakulteta.

Pored fizike gaji ljubav i za muzikom kojom se bavi od malih nogu  pa nije ni čudo sto mu je omiljeni eksperiment  Rubensova cev koja spaja ova dva pojma.