Tim

Jelena Andreja Radaković

Jelena Andreja Radaković

predavač

Jelena Andreja Radaković diplomirani je inženjer Fakulteta organizacionih nauka, studijske grupe Menadžment i organizacija i završila je master studije sa radom  iz oblasti Marketing inženjeringa i komunikacije, na temu analize stava potrošača prema indirektnom i subliminalnom marketingu.

Popularizacijom nauke i edukacijom dece bavi se od 2007. godine, kada je pomogla u osnivanju studentske ekološke organizacije EkoFON, čiji je i predsednik od 2012. godine do danas. Od 2007. godine učestvovala je kao koautor naučnih interkaktivnih postavki EkoFON-a na svakom Festivalu nauke, kao i na devet Noći muzeja i dve Noći istraživača.

Pored toga, od 2007. godine, sa EkoFON-om vrši edukaciju učenika osnovnih škola na temu ekologije i zaštite životne sredine kroz predavanja i kreativne radionice. Učestvovala je na nekoliko takmičenja u rešavanju studije slučaja na temu ekologije i održivosti, a kasnije bila i sudija takmičenja rešavanja studije slučaja na temu izrade studije održivosti, kao i bila član debatnog kluba i jedan od edukatora na eko kampu “Sačuvajmo Dunav” tri godine. Od 2015. godine postaje član tima Centra za promociju nauke i umetnosti FENOMEN kao asistent koordinator Festivala nauke, moderator bine, kao i koordinator za medjunarodnu saradnju Festivala nauke.