Tim

Vuk Jovićević

Vuk Jovićević

Programski koordinator i predavač

Vuk Jovicevic je jedan od koordinatora Festivala nauke, kao i koordinator Fenomen naucnog centra, i aktivni clan Društva fizicara Srbije. Aktivni naucni komunikator je jos od 2010. godine dok se kod njega ljubav prema nauci rodila u srednjoj školi kada je osvojio nagradu za naucni rad.

Na pocetku svojih studija na Fizickom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, upoznao je novu sferu ove naucne oblasti kroz aktivno clanstvo u Društvu fizicara Srbije.

Stalni je ucesnik je velikog broja dogadaja za promociju nauke u Srbiji od 2010. godine do danas i jedan od organizatora projekta FIZIKA UŽIVO koji mu je omogucio da prezentuje svoj fakultet i ljubav prema nauci kroz razlicite radionice u Srbiji i okolnim zemljama. Usled ovakvog udela u prezentovanju fizike, rada na Festivalima nauke i ucestvovanjem u radionicama pod okriljem CPN-a, 2014. godine nagradjen je Svetosavskom diplomom od strane Fizickog fakulteta, za koju smatra svojim najznacajnijim uspehom.

Paralelno sa svojom nacnom stranom, od malih nogu bavi se i muzikom, pa je kroz studiranje spoznao i njemu omiljeni deo fizike koji se bavi izucavanjem zvuka. Od srednjoškolskih dana, u svojoj „kucnoj laboratoriji“ bavi se i muzickom produkcijom, a u isto vreme je i DJ. Kada se spoje svi ovi termini, vezani za fiziku i muziku, dobija se njegov omiljeni naucni eksperiment – Rubensova cev – spoj njegove dve ljubavi.