Festival nauke

Najveći naučni festival u regionu, priredio je i 2017. godine na Beogradskom sajmu najbolju naučnu zabavu za sve uzraste. Pod sloganom "Jedan na jedan" svi zainteresovani su i ove godine mogli da izađu na crtu najvećim naučnim izazovima, ali i da u neposrednom direktnom kontaktu sa naučnicima isprobaju različite naučne eksperimente i upuste se u nezaboravne naučne avanture.

Za koga radimo?

Deca su naši najbrojniji posetioci, pa smo i mi vremenom prilagodili delove programa baš njima. Onda smo se zapitali ko su odrasli koji nas posećuju samostalno? Šta je zajedničko za naše posetioce, odrasle ljude i decu?

Odgovor je bio prilično jednostavan - profil naših posetioca zapravo nije ograničen godinama, njih vežu mašta, dobro raspoloženje, neprekidna želja za novim saznanjima i nestrpljivost u prikupljanju informacija o tačnom pulsu planete na kojoj živimo, a i šire.

Ko su ljudi iza scene?

Posebno, počasno mesto u priči o osvetljavanju nauke i naučnika u Srbiji tokom ove decenije zauzimaju naučni koordinatori festivala. Oni su ti koji su se iz godine u godinu trudili da posetioce iznenade novim naučnim izazovima i zaintrigiraju još zanimljivijim eksperimentima, sve vreme boreći se protiv brojnih predrasuda i poteškoća koje su sastavni deo svakodnevice naučnika u Srbiji. Pročitajte intervjue sa nekima od njih, a sve učesnike možete pogledati ovde.

Malo istorije

Podsetite se prethodnih festivala i pogledajte atmosferu na postavkama i programima na bini.